В предаването Цветовете на Пловдив“ по Радио Фокус днес ще ви

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив“ по Радио Фокус днес ще ви
Коментари Харесай

Кои са първите предприятия в Пловдив и кои са първите индустриалци в града?

В предаването " Цветовете на Пловдив “ по Радио " Фокус " днес ще ви разкажем за забавния път на индустриализацията на следосвобожденския Пловдив.

Ще разберем кои са били първите предприятия в града след Освобождението, както и кои са били първите богати пловдивчани, станали донори и сложили основите на индустриалното обучение в Пловдив. 

Подробностите ще чуете от някогашния шеф на Историческия музей в Пловдив доцент доктор Стефан Шивачев, който написа книгата " Пловдивската промишленост и нейните основатели ".

В историческия етюд са вплетени житейските истории на Христо Г. Данов, Антон Папазов, Пантелей Генов,Павел Калпакчиев, Магърдич Томасян, Димитър Кудоглу и др. 

Пловдив ще бъде превзет от тридневна латино фиеста през февруари. За събитието към този момент ви информирахме, само че през днешния ден един от уредниците ще ни опише за силата на танца да сплотява хората, да ги прави доброжелателни, да ги кара да се усещат специфични. Кои танцуват повече – мъжете, или дамите и за сигналите на ръцете и тялото сред сътрудниците, за висчко това споделя Златин Стайков, уредник на Music & Dance Festival of Love in Plovdiv. С него беседва Ивет Калчишкова.

Слушайте предаването " Цветовете на Пловдив ", по Радио " Фокус ", на 89.9 MHz, всеки вторник, от 14 до 15 часа . Повторението е в неделя, от 22 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР